أفضل طريقة لعمل المكرونة بالسجق الشرقى
Alkoptan tech

أفضل طريقة لعمل المكرونة بالسجق الشرقى

طريقة عمل المكرونة بالسجق

طريقة عمل المكرونة بالسجق - The best way to make  pasta with sausage

المكرونة بالسجق من الأكلات اللذيذة والمحببة للكبار والصغار، وهي من الوجبات المتكاملة التي تحتوي على البروتين والكربوهيدرات. كما أنها من الوصفات السهلة والسريعة التي يمكن تحضيرها في أي وقت.

مكونات المكرونة بالسجق الشرقى:

المكرونة بالسجق بالصلصة الشرقية من الأكلات اللذيذة التي يمكن تحضيرها بسهولة في المنزل. وهي من الوجبات المناسبة للعائلة والأصدقاء.

  • 1/2 كيلو مكرونة.
  • 1/2 كيلو سجق شرقي.
  • 1 بصلة مقطعة شرائح.
  • 1 بصلة مفرومة.
  • 1 فلفل أخضر مقطع.
  • 3 كوب عصير طماطم.
  • 1 ملعقة صلصة.
  • مكعب ماجي.
  • ملح وفلفل أسود حسب الرغبة.
  • ثوم اختياري.
  • 1/2 ملعقة صغيرة كزبرة ناشفة.
  • قليل من البهارات السبعة.
  • زيت.

طريقة تحضير المكرونة بالسجق الشرقى:

  1. تسلق المكرونة في ماء مغلي وملح وزيت.
  2. في نفس الحله التي تم سلق المكرونة فيها، نضع السجق والبصل المقطع و نشوحه على نار هادئة لمدة 10 دقائق حتى ينضج.
  3. نضيف الفلفل الأخضر ونقلب لمدة دقيقة ثم نرفع السجق من الحلة ونقطعه حلقات.
  4. نضيف البصل المفروم والثوم إلى نفس الحلة ونشوحه لمدة دقيقة.
  5. نضيف عصير الطماطم والماجي والملح والفلفل الأسود والكزبرة الناشفة والبهارات السبعة ونترك الصلصة تغلي لمدة 10 دقائق.
  6. نضيف حلقات السجق إلى الصلصة ونقلب جيدًا.
  7. نغرف المكرونة في أطباق ونضيف عليها الصلصة بالسجق وتقدم ساخنة.

نصائح إضافية عند تحضير المكرونة بالسجق الشرقى:
  • يمكن إضاقة جبن الموتزاريلا إلى الصلصة قبل تقديمها.
  • يمكن تقديم المكرونة بالسجق مع سلطة خضراء أو سلطة طحينة.
نسيب الصلصة تغلي لمدة ١٠ دقائق وبعد كده نحط حلقات السجق على الصلصه ونقلبهم مع بعض كويس ونغرف المكرونة في أطباق ونحط على كل طبق كمية من الصلصة بالسجق و نقلب المكرونة فى الحلة مع الصلصة بالسجق وتقدم في أطباق الأكل وبالهنا والشفا.

  • يمكن إضاقة جبن الموتزاريلا إلى الصلصة قبل تقديمها.
  • يمكن تقديم المكرونة بالسجق مع سلطة خضراء أو سلطة طحينة.
نسيب الصلصة تغلي لمدة ١٠ دقائق وبعد كده نحط حلقات السجق على الصلصه ونقلبهم مع بعض كويس ونغرف المكرونة في أطباق ونحط على كل طبق كمية من الصلصة بالسجق و نقلب المكرونة فى الحلة مع الصلصة بالسجق وتقدم في أطباق الأكل وبالهنا والشفا.

مكرونة بالسجق والوايت صوص والجبنة

طريقة عمل المكرونة بالسجق بالوايت صوص - How to make pasta with sausage with white sauce

تعد المكرونة بالسجق والوايت صوص والجبنة من الأطباق الإيطالية الشهيرة، والتي تتميز بمذاقها اللذيذ ومكوناتها الغنية بالعناصر الغذائية. وهي وجبة مثالية لتناولها على الغداء أو العشاء، ويمكن تقديمها مع البطاطس المقلية أو الشيبسي.


مقادير المكرونه بالسجق والوايت صوص:

تعد المكرونة بالسجق والوايت صوص والجبنة من الأطباق اللذيذة والغنية بالعناصر الغذائية، حيث تحتوي على الكربوهيدرات والبروتينات والدهون والكالسيوم والحديد والفيتامينات.

  • 1/2 كيلو مكرونة أي نوع
  • 1/2 سجق شرقي
  • بصلة مقطعة
  • فلفل أخضر
  • ثوم مفروم (اختياري)
  • ملح - فلفل أسود
  • رشة من السبع بهارات
  • رشة بابريكا
  • 2 كوب لبن
  • 1 طماطم مكعبات
  • 2 ملعقة كبيرة دقيق
  • جبن مشكلة (اختياري)
  • مكعب ماجي

طريقة تحضير مكرونة بالسجق بالوايت صوص:

  1. تسلق المكرونة في ماء مغلي وشوية من الزيت وشوية من الملح، ولما تتسلق، نصفيها ونسيبها على جنب.
  2. نجيب نفس الحلة ونحط السجق من غير زيت عشان السجق بيكون فيه كمية دهون حلوة، نقلبه شوية، ونحط البصل والثوم ومكعبات الطماطم، ونهدي النار، وممكن لو مستواش، حطى شويه مايه، ولما يدخل في التسوية.
  3. نحط الفلفل الأخضر بعد كده نطلعه على طبق، وأقطعه حلقات، واسيبه، ونجيب تاني نفس الحلة عشان المواعين، لو الحلة فيها دهون، أحط ملعقة زيت، ونحط الدقيق، ونقلبه.
  4. نحط اللبن، ونقلب بالمضرب عشان متتكتلش، ونحط الماجي، والملح، والفلفل الأسود، ورشة البهارات، ورشة البابريكا بتخلى الصوص لونه حلو (اختياري).
  5. نحط حلقات السجق على المكرونة المسلوقة، على صوص البشاميل ونقلبهم، وقبل التقديم، نحط الجبن، ونقلب تقليبة عشان الجبن تسيح، وتقدم في أطباق مع شيبسى او بطاطس محمرة، وبالهنا والشفا.

نصائح إضافية في تحضير مكرونة بالسجق بالوايت صوص

  • لإضافة نكهة إضافية إلى الصوص، يمكنك إضافة بعض التوابل مثل جوز الطيب أو الزعتر أو البابريكا.
  • للحصول على نكهة أفضل، يمكن استخدام السجق البلدي بدلاً من السجق الجاهز.



الخاتمة

أن طريقة عمل المكرونة بالسجق من الطرق البسيطة والسهلة التي يمكن تحضيرها في المنزل بمكونات بسيطة وخطوات سهلة. وهي من الأطباق المفضلة لدى الكثيرين، لما لها من مذاق شهي وغني. ويمكن إضافة بعض الإضافات الأخرى إلى هذه الوصفة حسب الرغبة، مثل المشروم أو الفلفل الأخضر أو البصل.

سعدنا بوجودك في موقع فكرة ومعلومة أترك تعليقك وسيتم الرد عليك قريباً ❤🤩

إرسال تعليق (0)
أحدث أقدم